T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / AYVALIK - Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi

Yazılar

Ağu

 

Çanakkale deyince tıpkı benim gibi sizlerin de aklına destan geliyordur sanırım. Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’ni bizlere yaşatan ve kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi hatırımızda tutmalı; onları bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız ve her zaman minnetle ve şükranla anmalıyız.

 

Ağu

Mevlana Celaleddin-i Rumi, bizim düşüncelerimize yepyeni mesajlar vermiştir. İslam düşünürlerinin fikir ve düşüncelerini, inanç kaidelerini ruh, akıl ve sevgi sacayağına oturttuğu süzgecinden geçirerek sunmaktadır.

Ağu

İnternet hepimiz için bulunmaz bir nimet. Bizler için çok büyük bir eğlence ve bilgiye ulaşım kaynağıdır. Her geçen gün hayatımızın içinde daha fazla yer alıyor. 

Tem

Bilindiği üzere bizim öğrencilerimiz haftada bir gün okulda teorik eğitim, beş gün ise işletmelerde pratik eğitim alırlar. İşletmelerimizin birinci önceliğri doğal olarak ticarettir; yani para kazanmak isterler. İşletme sahipleri ve ustalar – ki bunlar da çoğunlukla işletme sahibidir – evine ekmek götürmek isterler.

Ara

Meslek, bir insanın yaşamını sürdürmek, geçimini sağlamak için yaptığı, genellikle yoğun bir örgün eğitim veya çıraklık eğitimi ile kazanılan, bilgi ve beceriler bütünüdür.

Ağu

KUAFÖR NEDİR?

Saçı, günün modasına ve kişinin zevkine göre; kesen, biçimlendiren, boyayan ve saç bakımını yapan kişidir.

 

Tem

Ustalarımızın bilgi ve becerilerini çıraklarına aktarması yoluyla meslek öğreniminin tarihi çok eski olduğu hepimizin malumudur.