Neden Mesleki Eğitim

KALKINMANIN ŞİFRESİ MESLEKİ EĞİTİM

Mesleki Eğitim Merkez'lerinde eğitim alan öğrencilerin erken yaşta mesleklerini seçmeleri sayesinde kendilerine olan güvenleri artar.

Dünyada ve ülkemizde teknoloji, bilim ve sanayi devamlı gelişme göstermekte. Özellikle gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye'de kalifiye elemana daha çok ihtiyaç duyulmaktadır

Öğrenciler eğitim gördükleri alan ve dalda hem ustalık belgesi hem de diploma almaya kazanırlar.

ÖĞRENCİ TÜRÜ: Kız – Erkek Karması

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNDE UYGULANAN ALAN ve DALLAR

27 alanda ve bu alanlar altındaki 142 dalda öğretim programı uygulanmaktadır.

TANITIM,REHBERLİK veya YÖNLERDİRME İÇİN İLETİŞİM NUMARALARI

Mesleki eğitim merkezi programlarına kayıt şartları:

a) En az ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olmak.

b) Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.

Eğitime başlanabilmesi için eğitim görülecek alan ve dala uygun işyeri ve usta öğreticinin olması ve  MEB İşletmelerde Mesleki Eğitim Sözleşmesinin  imzalanması gerekmektedir.

Mesleki eğitimi merkezi programı öğrencileri; öğrenci statüsünde olup, her türlü öğrencilik haklarından yararlanır.

9.Sınıfdan başlayan çırak öğrencilerimize 4 yılın sonunda ''Ustalık Belgesi'' almaya hak kazandığında ''lise Diploması '' verilmektedir.

SİGORTA İŞLEMLERİ

Öğrencilerimizin güven içinde eğitimlerine devam etmesi ve oluşacak herhangi bir olumsuz durumda mağdur edilmemesi amacıyla Mesleki eğitim merkezi programlarında 9. sınıftan itibaren, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanmıştır.

Sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve sektörün mali yükünü azaltmak amacıyla, işveren tarafından çıraklara asgari ücretin en az % 30'u tutarında ücret ödenmektedir. Örneğin, 2020 yılı asgari ücreti için öğrenciye ödenen en az ücret 730 TL olarak hesaplanmıştır.

ULAŞIM İMKÂNLARI

Öğrencilerimiz hafta da bir gün okula geldikleri için kendi imkânları ile gelmektedir

Yayın: 11.02.2013 - Güncelleme: 08.06.2020 16:01 - Görüntülenme: 3775